FACTS 1

  • Cairo este cel mai mare oras din Africa.
  • Este orasul cu singura retea de metoru din Africa.
  • Cairo mai este denumit “orasul care nu doarme niciodata”. O sa vezi ca pana si copiii se joaca in strada pana la 12-01:00 noaptea.
  • Daca te-ai fi putut teleporta in Egipt, pe la 1900 ai fi ca arata cam asa: https://egyptianstreets.com/2014/04/05/egypts-golden-years-in-23-vintage-photos/ . Nu te asteptai la asta, nu?
  • Imagineaza-ti cum ar fi sa inghesui Romania intr-un singur oras. In prezent, Cairo are o populatie de 22 milioane, fiind unul dintre cele mai populate orase ale lumii. Rata de crestere a populatiei a ajuns sa fie in 2017 de 2.5 % pe an. Ceea ce inseamna ca ritmul de crestere este de 5 ori mai rapid decat in China.
  • Din cauza saraciei, multi oameni au ales sa isi amenajeze locuinte improvizate pe acoperisurile cladirilor deja existente. Singurul lucru de care trebuie sa se fereasca ar fi soarele puternic, altfel ploua foarte rar.
  •   Diferentele dintre cele 2 clase sociale existente sunt uriase.  Egiptul este tara in care luxul si saracia traiesc una langa alta fara nici o problema.
  • Egiptul este condus de armata, motiv pentru care arata precum o fortareata. Nu de putine ori ,vei putea observa multa politie pe strada si controale riguroase. Chiar si atunci cand mergi la mall, vei trece print-un detector de metal si va trebui sa iti pui geanta pe o banda pentru a fi scanata. In cazul in care vrei sa intri in parcare, te va opri politia inainte, te vor ruga sa deschizi portbagajul si vor face o tura cu cainele in jurul masinii. Toate aceste masuri ar trebui sa te faca sa te simti in singuranta, nicidecum sa te sperie.
  • Zabaleen People (Garbage People):

        Este o comunitate de 75.000 locuitori, formata din familii specializate in reciclarea     diferitelor materiale aruncate: hartie, sticla, aluminiu, etc.

       The Garbage People constituie unul dintre cele mai eficiente si organizate sisteme de  colectare a deseurilor din lume  Din pacate,comunitatea este marginalizata tocmai din cauza ca lumea il asociaza cu ceva respingator.

Iata un proiect curajos promovat la TED’S Ideas:

Mai jos va las un link unde puteti gasi mai multe detalii despre Zabaleen People: http://www.middleeasteye.net/in-depth/features/video-meet-egypts-roba-bika-collectors-1546037239

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s